What are you looking for?

Ερωτήσεις & Λύσεις

Ερωτήσεις & Λύσεις

Oργανοληπτικές Δοκιμές & Διατηρησιμότητα Τροφίμων

Γιατί να προχωρήσει μια εταιρεία σε οργανοληπτικούς ελέγχους? Τι όφελος έχει η βιομηχανία των τροφίμων? Τι κερδίζουν οι καταναλωτές?

Μάθετε περισσότερα στο podcast

Πως πρέπει να ορίζεται η ημερομηνία λήξης ενός προϊόντος? Διαφοροποιούνται οι αναλύσεις αναλόγως το είδος του προϊόντος?

Μάθετε περισσότερα στο podcast

Διασφάλιση Ποιότητας

Με στόχο την διασφάλιση ποιότητας των καταναλωτικών προϊόντων η Erganal παρέχει ολοκληρωμένη γκάμα χημικών, μικροβιολογικών και μοριακών αναλύσεων σε ✔️Τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση✔️Κρέας & προϊόντα κρέατος ✔️Γαλακτοκομικά ✔️Μέλι ✔️Ξηρούς καρπούς ✔️Ποτά ✔️Νερά ✔️Υλικά συσκευασίας ✔️Περιβαλλοντικά δείγματα

Τρόφιμα και Ποτά είναι ευάλωτα σε επιμόλυνση από αλλοιογόνους & παθογόνους μικροοργανισμούς.

Τα εργαστήρια ERGANAL παρέχουν λύσεις Ταυτοποίησης μικροοργανισμών και Ταχείας αναγνώρισης παθογόνων για τον εντοπισμό αναδυόμενων κινδύνων και την υποστήριξη των επαγγελματιών του κλάδου. Οι αναλύσεις διευκρινίζουν άγνωστες αιτίες επιμόλυνσης & βοηθούν στην ταχεία επίλυση θεμάτων Έρευνας & Παραγωγής.

Συσκευασία

Go green in Packaging! Για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας, η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2019/904 ορίζει ότι το πλαστικό θα χρησιμοποιείται σε κρίσιμες εφαρμογές στην Υγεία, την τεχνολογία και την καθημερινότητα. Από 07/2021 καταργούνται: Καλαμάκια, αναδευτήρες, μαχαιροπήρουνα, πιάτα, πλαστικά & δοχεία φαγητού και ποτών από διογκωμένη πολυστερίνη (EPS).

Για την εξασφάλιση της καταλληλότητας και της ασφάλειας των υλικών η Erganal – Food and Packaging testing Lab παρέχει πληθώρα αναλυτικών δοκιμών σε υλικά, σύμφωνα με εθνικούς, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους κανονισμούς.

Αυθεντικότητα Τροφίμων

✔️Ασφάλεια τροφίμων ✔️Ισχυρισμοί ετικέτας τροφίμων ✔️Ασφάλεια καταναλωτών

Οι διαπιστευμένες αναλύσεις GMO από τα εργαστήρια ERGANAL βοηθούν τους παραγωγούς τροφίμων και ζωοτροφών να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις επισήμανσης. Καθώς οι γενετικές τροποποιήσεις αυξάνονται παγκοσμίως, οι ακριβείς αναλύσεις δοκιμών GMO είναι απαραίτητες.

Τα εργαστήρια ΕRGANAL παρέχουν λύσεις σε παραγωγούς, κατασκευαστές & λιανοπωλητές Τροφίμων, Ζωοτροφών & Ποτών.

✔️ Ανίχνευση είδους σε κρέας, ψάρι, θαλασσινά, φυτά, βότανα, μπαχαρικά
✔️DNA Barcoding. Μοριακή ταυτοποίηση του γενετικού υλικού οργανισμών.
✔️ NGS Organism Profiling. Tαυτοποίηση διαφορετικών ειδών σε μίγματα
✔️ Ταχεία ανίχνευση παθογόνων. Βακτήρια & Ζυμομύκητες σε Χυμούς, Κρασί, Μπύρα & Αναψυκτικά
✔️ Ανίχνευση GMO σε τρόφιμα και ζωοτροφές

Οι αναλύσεις γαλακτοκομικών αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ορθής παραγωγικής διαδικασίας παραγωγής τροφίμων. Στην ERGANAL σας βοηθούμε να υποστηρίξετε τα γαλακτοκομικά σας προϊόντα με διαπιστευμένες εργαστηριακές δοκιμές. 🍦

Χημικές Αναλύσεις

Διαπιστευμένες αναλύσεις μελιού από τα εργαστήρια ΕΡΓΑΝΑΛ. ✔️Αξιολόγηση ποιοτικών χαρακτηριστικών, επιβεβαίωση βοτανικής προέλευσης, εξακρίβωση Αυθεντικότητας. ✔️Γυρεοσκοπική εξέταση, Δείκτης Διαστάσης, Σάκχαρα -Sucrose, Glucose, Maltose, Fructose.

✔️ Χημική αλλοίωση ✔️ Φυσική αστάθεια ✔️ Μικροβιολογική αλλοίωση

Tα εργαστήρια ERGANAL παρέχουν διαπιστευμένες υπηρεσίες δοκιμής σταθερότητας και ελέγχους διάρκειας ζωής σε κονσερβοποιημένα τρόφιμα και παρόμοια προϊόντα. Η δοκιμή σταθερότητας για τρόφιμα διασφαλίζει την διάρκεια ζωής ενός σκευάσματος.

Προσφέρετε στους καταναλωτές την ευτυχία να απολαύσουν ένα τραγανό σνακ!

Οι έλεγχοι ακρυλαμιδίου διασφαλίζουν αν ένα σνακ είναι τραγανό. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλες τις θερμικές διεργασίες σνακ αμύλου.

Yψηλή θερμοκρασία, υγρασία και άλλες ακατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης καθιστούν τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα και τα δημητριακά επιρρεπή σε μόλυνση αφλατοξινών. Οι αφλατοξίνες αποτελούν μερικές από τις πιο τοξικές φυσικές ουσίες και είναι εξαιρετικά ανθεκτικές κατά την ψύξη και θέρμανση. Η ERGANAL παρέχει διαπιστευμένες αναλύσεις Αφλατοξινών & προσδιορισμός Διοξειδίου του θείου (SO2).

Ο εντοπισμός της γνησιότητας του ελαιολάδου είναι θεμελιώδης για τους παραγωγούς ελαιολάδου. Χρησιμοποιώντας προηγμένο εργαστηριακό εξοπλισμό και έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα, η ERGANAL παρέχει μια ολοκληρωμένη σειρά δοκιμών ελαιολάδου που απαιτούνται για λόγους ποιότητας, γνησιότητας και επισήμανσης.