Μέλι

Στόχος των αναλύσεων του μελιού είναι να υποστηρίξουν τη ποιότητα και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των καταναλωτών όπως ορίζεται από τη νομοθεσία (2001/110/ΕΚ). Με την ανάλυση του μελιού εξακριβώνεται η Αυθεντικότητα, αξιολογούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και βοτανική προέλευση και ανιχνεύονται υπολείμματα ουσιών όπως ακαρεοκτόνα και αντιβιοτικά. Τα διαπιστευμένα με ISO 17025 εργαστήρια τροφίμων ΕΡΓΑΝΑΛ προσφέρουν το βασικό πακέτο ανάλυσης ποιότητας μελιού (όπως Δείκτη Διαστάσης, Αγωγιμότητα, HMF, Υγρασία και περιεχόμενα σάκχαρα) καθώς και επιπλέον αναλύσεις μελιού.

  1. Γυρεοσκοπική εξέταση –accredited
  2. Δείκτης Διαστάσης –accredited
  3. Σάκχαρα -Sucrose, Glucose, Maltose, Fructose
  4. HMF -προσδιορισμός υδροξυμεθυλφουρφουράλης
  5. Αγωγιμότητα
  6. Υγρασία
  7. Coumaphos-Fluvalinate
  8. Αντιβιοτικά

Η Γυρεοσκοπική Ανάλυση προσδιορίζει το πλήρες προφίλ των γυρεόκοκκων και της βοτανικής προέλευσης. Τα εργαστήρια Eργαναλ προσφέρουν δυνατότητα τυπικής Γυρεοσκοπικής Ανάλυσης σε παραγωγούς & προμηθευτές που ενδιαφέρονται να επιβεβαιώσουν εάν το μέλι είναι θυμαρίσιο.

H αδυναμία των φυσικών πόρων να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση, καθιστά το μέλι ένα από τα πιο νοθευμένα τρόφιμα στην αγορά. Η ΕΡΓΑΝΑΛ ειδικεύεται στην παροχή αναλύσεων για την πιστοποίηση της Αυθεντικότητας, την ορθή επισήμανση του προϊόντος και την προστασία της ασφάλειας των καταναλωτών.

Οι συνηθέστερες μορφές αλλοίωσης της Αυθεντικότητας του μελιού σχετίζονται με την βοτανική και το κατά πόσο τα σάκχαρα προέρχονται από την φυσική διεργασία ή έχουν προστεθεί εκ των υστέρων. Ο έλεγχος του μελιού παρέχει πληροφορίες και για την πιθανή υποβάθμιση του προϊόντος λόγω των συνθηκών αποθήκευσης (HMF).

Τα εργαστήρια της ΕΡΓΑΝΑΛ διαθέτουν εργαστηριακή υποδομή, έμπειρο προσωπικό και σύγχρονο αναλυτικό εξοπλισμό για την επιβεβαίωση της αυθεντικότητας των τροφίμων. Όπου απαιτείται αναπτύσσονται συνεργασίες για την διασταύρωση των αποτελεσμάτων με διαφορετικές εξειδικευμένες αναλυτικές τεχνικές.


Ζητήστε προσφορά