Πρόσθετα και Επιμολυντές


Επιμολυντές

Τα υλικά συσκευασίας καθώς και οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με τρόφιμα στο πλαίσιο παραγωγής και μεταφοράς (Food Contact Materials) μπορεί να αποτελεί επιμολυντή και πιθανό κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών. Αναγνωρίζουμε την σημασία προσδιορισμού των ρύπων και των υπολειμμάτων στα τρόφιμα  για την διασφάλιση της ασφάλειας τροφίμων. Μέσω αναλυτικών τεχνολογιών μπορούμε να διασφαλίσουμε την αξιολόγηση της συμμόρφωσης και να ανιχνεύσουμε ρύπους, όπως:

  • Μυκοτοξίνες
  • Ακρυλαμίδιο
  • Βαρέα μέταλλα Pb, Cd, Cr, Hg, As και άλλα μέταλλα
  • PAH’s
  • Νιτροζαμίνες
  • Φθαλικοί εστέρες
  • Φυτοφάρμακα

Μυκοτοξίνες – Αφλατοξίνες

Ακατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης, όπως υψηλή θερμοκρασία και υγρασία, κάνουν τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα και τα δημητριακά επιρρεπή σε μόλυνση από αφλατοξίνες. Οι αφλατοξίνες αποτελούν από τις πιο τοξικές φυσικές ουσίες και είναι εξαιρετικά ανθεκτικές όταν ψύχονται ή θερμαίνονται. Είναι υποχρέωση κάθε παραγωγού να διασφαλίζει την ποιότητα του προϊόντος του και να προστατεύει τον καταναλωτή. Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες όλων των επαγγελματιών στον κλάδο παρέχοντας όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες στο πλαίσιο του νομοθετικού πλαισίου (κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 188/2006) Παρέχουμε αναλύσεις σε:

  • Αφλατοξίνες B&G (Β1, Β2, G1, G2, total) -Ξηροί καρποί & Δημητριακά Διαπίστευση
  • Αφλατοξίνη Μ1 -Γαλακτομικά  προϊόντα Διαπίστευση
  • Ωχρατοξίνη -Κρασί, σταφίδες, τρόφιμα πλούσια σε σάκχαρα Διαπίστευση
  • Patulin -Μήλα
  • Zearaleneone ΖΕΑ -Προϊόντα καλαμποκιού
  • Deoxynivalenol DON -Δημητριακά

Άλλα προϊόντα προς ανάλυση αποτελούν: Αποξηραμένα φρούτα και μεταποιημένα προϊόντα τους, Σιτηρά και παράγωγα, Αρτύματα, Παιδικές τροφές για βρέφη και νήπια που βασίζονται σε δημητριακά, Διαιτητικές τροφές για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς που προορίζονται ειδικά για βρέφη.


Πρόσθετα και Αναλύσεις Υπολειμμάτων

Πολλές καταναλωτικές ομάδες είναι ευαίσθητες σε συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων για πολιτιστικούς και λόγους υγείας (halal, kosher, gluten, gluten free). Οι παρασκευαστές τροφίμων οφείλουν να εξακριβώσουν την αυθεντικότητα προέλευσης μικροοργανισμών σε τρόφιμα, ζωοτροφές και προϊόντα γεωργίας ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των καταναλωτών. Για την επαλήθευση των εκάστοτε παρασκευασμάτων χρησιμοποιούμε ένα ευρύ φάσμα αναλυτικού και μοριακού εξοπλισμού. Μέσω διεξοδικών δοκιμών σε ακατέργαστα, ενδιάμεσα, τελικά τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής, διασφαλίζουμε την ποιότητα των τροφίμων όσον αφορά πρόσθετα και υπολείμματα ανεπιθύμητων ουσιών. Οι αναλύσεις μας:

  • Συντηρητικά – Σορβικό οξύ, Βενζοϊκό οξύ, Προπιονικό οξύ, Ναταμυκίνη, Θειώδες (SO2)
  • Σάκχαρα – Φρουκτόζη, γλυκόζη, σακχαρόζη, μαλτόζη
  • Βιταμίνες – Α, Β1, Β2, Β6, Β12, C, D3, Ε
  • Ιχνοστοιχεία
  • Γλουτένη – Χωρίς γλουτένη
  • Halal
  • Kosher

Η Μεθοδολογία μας

Χρησιμοποιούμε υγρή χρωματογραφία υψηλής απόδοσης (HPLC), αέρια χρωματογραφία (GC, GC / MS), φασματοσκοπία ατομικής απορρόφησης (AAS, AAS, Enzyme-Linked Immunosorbent Assay, Elisa) και Polymerase Chain Reaction (αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης PCR). Μέσω ποιοτικών και ποσοτικών προσδιορισμών ανιχνεύονται στην αναλυτική διαδικασία περιβαλλοντικοί και μη περιβαλλοντικοί ρύποι, φυσικές τοξίνες και χημικά υπολείμματα. Τα εργαστήρια αναλύσεων ΕΡΓΑΝΑΛ ειδικεύονται στις μυκοτοξίνες και αυξάνουν συνεχώς τα αντίστοιχα πεδία διαπίστευσής τους.


Ζητήστε προσφορά