Μοριακές Αναλύσεις


Η ERGANAL παρέχει ταχείς και οικονομικές εργαστηριακές λύσεις για την κάλυψη των αναγκών της βιομηχανίας τροφίμων & ποτών, ζωοτροφών, σπόρων, νερού, λυμάτων & περιβάλλοντος. Οι γενετικές αναλύσεις τροφίμων και περιβάλλοντος αφορούν GMO Testing, Μικροβιακή παρακολούθηση (τελικά προϊόντα, αέρα και επιφάνειες), Ανίχνευση Νοθείας σε τρόφιμα & Ανίχνευση αλλοιογόνων και παθογόνων μικροοργανισμών. Οι υπηρεσίες μοριακών δοκιμών της ERGANAL έχουν ευρύ φάσμα διαπίστευσης.

Μοριακές αναλύσεις τροφίμων

Ανίχνευση Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών- GMO testing

Μέσω διαπιστεμένων ποιοτικών και ποσοτικών μεθόδων σε τρόφιμα, άλευρα και ζωοτροφές εκτελούμε GMO testing σε σόγια, καλαμπόκι και βαμβάκι. Οι αναλύσεις παρέχονται σύντομους χρόνους ανταπόκρισης & ενισχύουν ισχυρισμούς ετικέτας όπως “GMO-free”. 

Μικροβιακή ταυτοποίηση

Μέσω τεχνολογίας DNA (PCR-Sanger Sequencing) γίνεται η πλέον αξιόπιστη αναγνώριση σε επίπεδο είδους των μικροοργανισμών στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Μαζί με το είδος του μικροοργανισμού παρέχονται πληροφορίες για την οικολογία, την ταξινομική του θέση, τις συνθήκες ανάπτυξης, την πιθανή παθογένεια και μια σύντομη περιγραφή. Παράλληλα, παρέχουμε επιστημονικές οδηγίες και λύσεις για περαιτέρω διερεύνηση της μικροβιολογικής πηγής (root cause analysis) αλλά και επίλυσης της μικροβιολογικής αιτίας. Αναγνωρίζονται όλες οι κατηγορίες μικροβίων όπως Βακτήρια, Ζύμες και  Μύκητες (Μούχλες). TAT 3-5 εργάσιμες ημέρες.

Ανίχνευση Παθογόνων Μικροοργανισμών

Τα παθογόνα βακτήρια προκαλούν αυξανόμενη ανησυχία για την δημόσια υγεία παγκοσμίως. Διασφαλίζουμε την ασφάλεια του προϊόντος σας, πραγματοποιώντας αξιόπιστη και ταχεία ανίχνευση (24h) παθογόνων μέσω Real Time PCR.

Αυθεντικότητα Τροφίμων

  • Ανίχνευση Ζωικών ειδών. Η ανίχνευση πραγματοποιείται με Real Time PCR & ανιχνεύει ζωικά είδη όπως κρέας γενικά (VEGAN), χοιρινό,  χοιρινό  σε επίπεδο halal, πρόβειο, αίγιο, βόειο, άλογο, κοτόπουλο, γαλοπούλα. TAT 3-5 εργάσιμες ημέρες.
  • DNA Barcoding. H γενετική ταυτότητα είναι ένα ισχυρό εργαλείο υπέρ της αυθεντικότητας βοτάνων, θαλασσινών & ζώων. Με συγκεκριμένα μοριακά εργαλεία, ένα μικρό μέρος του DNA ενός οργανισμού πολλαπλασιάζεται  με ειδικά εργαλεία μέσω PCR και η ακολουθία του αναλύεται με Sanger Sequencing. H παραγόμενη αλληλουχία συγκρίνεται με πρότυπες σε παγκόσμιες τράπεζες δεδομένων και προκύπτει το όνομα του είδους. TAT 5-7  εργάσιμες ημέρες.
  • Ανάλυση NGS. Σε σύνθετα μίγματα μείγμα όπως λουκάνικα, τυριά, πίτες ή όπου υποψιαζόμαστε νοθεία, η ανάλυση Next Generation Sequencing  (NGS) χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό κάθε οργανισμού που περιέχεται σε επίπεδο είδους. Ως αποτέλεσμα, δίνεται η αναλογία κάθε οργανισμού, ποιοτικά και ποσοτικά. Αυτή η τεχνική έχει αποκαλύψει στο παρελθόν εκτεταμένη  νοθεία σε σύνθετα τρόφιμα. TAT 30 εργάσιμες ημέρες.

Αλλοιογόνοι Μικροοργανισμοί

 Στην Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών η ταχεία Ανίχνευση Αλλοιογόνων Μικροοργανισμών συμβάλλει στην Ασφάλεια και Ποιότητα των προϊόντων. Με τη χρήση τεχνολογίας DNA και Real Time PCR, η ERGANAL προσφέρει ταχεία, ευαίσθητη & αξιόπιστη ανίχνευση βακτηρίων και  ζυμομυκήτων σε Χυμούς, Αναψυκτικά, Κρασί, Μπύρα. Μάθετε Περισσότερα

Environmental monitoring

Το σύστημα ποιότητας πρέπει να διασφαλίζει την απουσία μικροβιακής μόλυνσης από τις περιοχές παραγωγής και από τα τελικά προϊόντα. Προσφέρουμε επιστημονικές οδηγίες και λύσεις για να διευκολύνουμε περαιτέρω την έρευνα του μικροοργανισμού και να προχωράμε σε ανάλυση ριζικών αιτίων για κάθε μικροβιακή μόλυνση.


 

Ζητήστε προσφορά