Μοριακές Αναλύσεις


Η ERGANAL παρέχει ταχείς και οικονομικές λύσεις για την κάλυψη των αναγκών της βιομηχανίας τροφίμων & ποτών, ζωοτροφών, σπόρων, νερού, λυμάτων & περιβάλλοντος. Οι μοριακές αναλύσεις εκτελούνται με σύγχρονο εξοπλισμό στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Οι γενετικές αναλύσειςς αφορούν Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς, Μικροβιακή παρακολούθηση τελικών προϊόντων, αέρα και επιφάνειων & Ανίχνευση αλλοιογόνων και παθογόνων μικροοργανισμών. Οι υπηρεσίες μοριακών δοκιμών της ERGANAL έχουν ευρύ φάσμα διαπίστευσης.

Μοριακές αναλύσεις τροφίμων

Ανίχνευση Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών- GMO testing

Μέσω διαπιστεμένων ποιοτικών και ποσοτικών μεθόδων σε τρόφιμα, άλευρα και ζωοτροφές αναλύουμε την ύπαρξη Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών σε σόγια, καλαμπόκι και βαμβάκι. Οι αναλύσεις παρέχονται σύντομους χρόνους ανταπόκρισης & ενισχύουν ισχυρισμούς ετικέτας όπως “GMO-free”. 

Μικροβιακή ταυτοποίηση

Παρέχεται το είδος του μικροοργανισμού, πληροφορίες για την οικολογία, την ταξινόμηση, τις συνθήκες ανάπτυξης, την πιθανή παθογένεια και μια σύντομη περιγραφή. Παράλληλα, παρέχουμε επιστημονικές οδηγίες και λύσεις για περαιτέρω διερεύνηση της μικροβιολογικής πηγής (root cause analysis) αλλά και επίλυσης της μικροβιολογικής αιτίας. Ανιχνεύονται Βακτήρια, Ζύμες, Μύκητες.

Ανίχνευση Παθογόνων Μικροοργανισμών

Τα παθογόνα βακτήρια προκαλούν αυξανόμενη ανησυχία για την δημόσια υγεία παγκοσμίως. Διασφαλίζουμε την ασφάλεια του προϊόντος σας, πραγματοποιώντας αξιόπιστη και ταχεία ανίχνευση (24h) παθογόνων μέσω Real Time PCR.

Αυθεντικότητα Τροφίμων

  • Ανίχνευση Ζωικών ειδών. Η ανίχνευση πραγματοποιείται με PCR σε πραγματικό χρόνο και ανιχνεύει ζωικά είδη όπως χοιρινό -halal, πρόβειο, αιγοπρόβειο, βοειδή, άλογο, κοτόπουλο, γαλοπούλα, kosher. TAT 3-5 εργάσιμες ημέρες.
  • DNA Barcoding. H γενετική ταυτότητα είναι ένα ισχυρό εργαλείο υπέρ της αυθεντικότητας βοτάνων, θαλασσινών & ζώων. Με συγκεκριμένα μοριακά εργαλεία, ένα μικρό μέρος του DNA ενός οργανισμού πολλαπλασιάζεται μέσω PCR και η ακολουθία του αναλύεται σε ένα Genetic Sequencer. TAT 10-15 εργάσιμες ημέρες.
  • Ανάλυση NGS. Σε σύνθετα μίγματα μείγμα όπως λουκάνικα, τυρία ή πίτες, η αλληλουχία Next Generation (NGS) χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό κάθε οργανισμού που περιέχεται σε επίπεδο ειδών. Ως αποτέλεσμα, δίνεται η αναλογία κάθε οργανισμού, ποιοτικά και ποσοτικά. Αυτή η τεχνική έχει αποκαλύψει στο παρελθόν εκτεταμένη τροφή σε σύνθετα τρόφιμα. TAT 30 εργάσιμες ημέρες.

Αλλοιογόνοι Μικροοργανισμοί

 Στην Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών η ταχεία Ανίχνευση Αλλοιογόνων Μικροοργανισμών συμβάλλει στην Ασφάλεια και Ποιότητα των προϊόντων. Με τη χρήση τεχνολογίας DNA και Real Time PCR, η ERGANAL προσφέρει ταχεία, ευαίσθητη & αξιόπιστη ανίχνευση βακτηρίων και  ζυμομυκήτων σε Χυμούς, Αναψυκτικά, Κρασί, Μπύρα. Μάθετε Περισσότερα

Environmental monitoring

Το σύστημα ποιότητας πρέπει να διασφαλίζει την απουσία μικροβιακής μόλυνσης από τις περιοχές παραγωγής και από τα τελικά προϊόντα. Προσφέρουμε επιστημονικές οδηγίες και λύσεις για να διευκολύνουμε περαιτέρω την έρευνα του μικροοργανισμού και να προχωράμε σε ανάλυση ριζικών αιτίων για κάθε μικροβιακή μόλυνση.


 

Ζητήστε προσφορά